• home
  • σαν σήμερα
  • μουσική χρονοκάψουλα
  • ενα τραγούδι μια ιστορία-αφιερώματα
  • το jukebox των αναμνήσεων
  • επικαιρότητα

δισκάδικα&βινύλια Μουσική Χρονοκάψουλα

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την περίοδο της μεγάλης της φήμης, την κατηγόρησαν ως φιλοχρήματη και ματαιόδοξη. Πριν μιλήσουν όμως για το πρόσωπό της, θα ήταν καλύτερο να σκεφτούν πρώτα αυτές τις παραμέτρους που ήταν καθοριστικές για μια νέα γυναίκα η οποία στο όνομα της τέχνης, κατάφερε να εξαλείψει το μίζερο παρελθόν της.
Στην ταινία "Ένα αστείο κορίτσι", το 1968, της δίνεται η ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Αυτό, της χάρισε το πρώτο από τα δύο Όσκαρ που έχει κερδίσει στην κατηγορία του Α` γυναικείου ρόλου.
`Εχει κερδίσει βραβείο Tony , το 1965, για την τηλεοπτική παραγωγή "My name is Barbra", ακόμα ένα Όσκαρ για τo τραγούδι Evergreen από την ταινία "`Ενα αστέρι γεννιέται", έχει κερδίσει 5 βραβεία Emmy,  έχει προταθεί 36 φορές για το μουσικο βραβείο Grammy, το οποίο έχει κερδίσει 8 φορές κι έχει κερδίσει ένα ειδικό βραβείο Tony, βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου .
Θεωρείται μία  από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στη μοντέρνα ιστορία της καλλιτεχνικής βιομηχανίας. Οι πωλήσεις της φτάνουν  από 71,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 140 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης στη λίστα των Μεγαλύτερων σε Πωλήσεις Καλλιτεχνών της RIAA, η μόνη γυναίκα που βρίσκεται μέσα στο top 10 και η μόνη καλλιτέχνης εκτός της σκηνής του ροκ. Μαζί με τη Cher, το Frank Sinatra, και τη Shirley Jones, μοιράζεται τη διάκριση να έχει βραβευτεί με Όσκαρ υποκριτικής και να έχει φτάσει στην κορυφή του U.S. Billboard Hot 100 chart.
`Ενα από τα ωραιότερα τραγούδια της είναι το "Woman in love" που βρίσκεται στο album της "Guilty" του 1980 και γράφτηκε από τους Barry και Robin Gibb των Bee Gees. Την ίδια χρονιά κέρδισε το "Ivor Novello award" για το Καλύτερο τραγούδι σε μουσική και στίχους.  
Μάλιστα, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Billboard  Hot 100 chart,  και να πάρει τη θέσει του  "Another One Bites the Dust". Οι στίχοι αναφέρονται στην ολοκληρωτική αφοσίωση της ερμηνεύτριας στον εραστή της. Παρόλα τα όποια εμπόδια αντιμετώπιζαν, θα ήταν πάντα ερωτευμένοι και δίπλα ο ένας στον άλλον. Ωστόσο,  η Streisand έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν της αρέσει το  "Woman In Love" γιατί δεν πιστεύει στη σημασία των στίχων. Πιθανώς, γι`αυτό το λόγο σπάνια το ερμηνεύει σε συναυλίες.
Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ξεκίνησε, ωστόσο, σε κάθε νέο της εγχείρημα συναντά μεγάλη επιτυχία, τόσο στη δισκογραφία όσο και στο σέλιλόιντ. Γιατί η Barbra Streisand είναι ένα πολυεπίπεδο ταλέντο και αποδίδει εκπληκτικά, ακόμα και αν δεν πιστεύει σε αυτά που ερμηνεύει...
KLIK Magazine