• home
  • σαν σήμερα
  • μουσική χρονοκάψουλα
  • ενα τραγούδι μια ιστορία-αφιερώματα
  • το jukebox των αναμνήσεων
  • επικαιρότητα

σαν σήμερα... REM


1991: Οι R.E.M. βρίσκονται για πρώτη φορά στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, “Out Of Time“. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα ανέβει στο Νο1 στην Αμερική αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία. Θεωρείται το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος και εκείνο που τους έκανε να αναδειχτούν παγκοσμίως. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα δεκαοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια “Losing My Religion“, “Shiny Happy People” κ.α. Το Φεβρουάριο του 1992 στην 34η τελετή απονομής των Grammy Awards οι R.E.M. κέρδισαν στις τρεις από τις έξι κατηγορίες για τις οποίες είχαν προταθεί. Για το άλμπουμ κέρδισαν το βραβεία “Best Alternative Music Album” και για το τραγούδι “Losing My Religion” τα “Best Music Video – Short Form” και “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal“.

Joe Bonamassa - Stop!


Το 2009 ο Joe Bonamassa στο album με τίτλο The Ballad of John Henry διασκεύασε το τραγούδι Stop της Sam Brown. Ένα τραγούδι το οποίο είχε γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία το 1988 οπότε και κυκλοφόρησε στο album με τον τίτλο Stop!

Status Quo - In The Army Now


Status Quo Άλμπουμ: In the Army Now Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1986 Το 1986 οι Status Quo στο album In The Army Now διασκεύασαν το ομώνυμο τραγούδι των Bolland & Bolland. Ένα τραγούδι το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1981 στο album The Domino Theory.

christopher cross - ride like the wind


Άλμπουμ: Christopher Cross Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1979